Moja kuhinja:

FRANCOSKA JABOLČNA PITA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g bele moke
  • 250 g masla
  • 6 žlic sladkorja
  • 200 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 2 celi jajci
  • 4 dcl sladke smetane
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • ščep soli
  • po potrebi voda
  • 6 do 7 jabolk
  • 2 žlički cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4869

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 550

Testo

Moko presejemo in vanjo vmešamo sol. Na delovni površni naredimo kupček in na sredini naredimo jamico, v katero damo rumenjaka, 6 žlic sladkorja in narezano maslo. Po potrebi dodamo nekaj žlic vode - vodo dodajamo počasi !!!
Zamesimo gosto, trdo testo. Ne mesimo predolgo, saj bo začelo testo razpadati! Ustavimo se takoj, ko se lepo drži skupaj. Testo oblikujmo v kroglo in ga pokritega pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.

Nato za razvaljamo in preložimo v pekač ter ga z vilico na večih mestih prebodemo.

Nadev:

Jabolka olupimo, prerežemo po polovici in z žličko za melone previdno odstranimo sredico. Polovičko položimo na desko in na vsaki strani odrežemo cca. 3mm - da izravnamo krhlje. Polovičke jabolk razrežemo na krhlje, vendar jih ne ločimo, da obdržimo linijo in jih po vrstnem redu naložimo po testu v pekaču.
Jabolko posipamo z malo sladkorja in cimetom ter damo pečti v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj celzija, za 15 min.


Med tem penasto zmiksamo 2 jajci (če so manjše lahko 3), 200 g sladkorja, vanilij sladkor in sladko smetano.

Testo z jabolki, ki smo ga predhodno pekli 15 min. izvlečemo iz pečice, zalijemo s kremo in pečemo še 20 minut pri 170 C.

jabolko , pita




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev