Galatopita-grška mlečna pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 120 g masla
- 1 skodelica sladkorja
- 1/2 čajna žlica cimeta
- 5 skodelica mleka
- 1 skodelica pšeničnega zdroba
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5339 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1045 |
Navodila za pripravo
Segrejte pečico na 180 stopinj.
V večji kozici segrejte mleko skoraj do vretja, dodajte maslo, sladkor in zdrob in neprestano mešajte, dokler ne dobite goste trdne mase.
Odstavite z ognja in pustite nekaj minut, da se rahlo ohladi.
Potem vmešajte jajca in jih dobro premešajte z ostalo maso.
Namastite pekač za pito in ulijte maso. Pecite okoli 1 uro in potem pustite v pečici še okoli 15 min.
Okrasite z cimetovim sladkorjem, domačimi marmeladami, še posebej dobri sta figova in pomarančna.