Moja kuhinja:

Galatopita-grška mlečna pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 120 g masla
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/2 čajna žlica cimeta
  • 5 skodelica mleka
  • 1 skodelica pšeničnega zdroba

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5339

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1045

Navodila za pripravo

Segrejte pečico na 180 stopinj.
V večji kozici segrejte mleko skoraj do vretja, dodajte maslo, sladkor in zdrob in neprestano mešajte, dokler ne dobite goste trdne mase.
Odstavite z ognja in pustite nekaj minut, da se rahlo ohladi.
Potem vmešajte jajca in jih dobro premešajte z ostalo maso.

Namastite pekač za pito in ulijte maso. Pecite okoli 1 uro in potem pustite v pečici še okoli 15 min.
Okrasite z cimetovim sladkorjem, domačimi marmeladami, še posebej dobri sta figova in pomarančna.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev