Moja kuhinja:

Gibanica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - cimet
  • 300 g sladkorja
  • 700 g skute
  • - sladka smetana ( najboljše, če je smetana z mleka )
  • 500 g naribanih jabolk
  • 1 vrečka maka
  • 500 g mletih orehov
  • - vlečeno testo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2266

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 507

Navodila za pripravo

V pomaščen pekač damo eno plast vlečenega testa. Malo premažemo s smetano, dodamo polovico orehov, mak, sladkor, zmešan s cimetom in malo smetane. Prekrijemo z drugo plastjo, namažemo s smetano, dodamo polovico skute in sladkamo. Spet prekrijemo s plastjo testa, namažemo s smetano, dodamo naribana jabolka in sladkamo in vse še enkrat ponovimo. Na koncu vrhnje testo premažemo s smetano in damo v ogreto pečico pri 170°C za 60 min. Pustimo, da se ohladi, potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
DOBER TEK!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev