Moja kuhinja:

Grajska jabolka z medom in orehi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jabolka
  • 1 limonina glazura
  • 4 žličke meda
  • nekaj mletih orehov
  • malo masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3659

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 556

Navodila za pripravo

Jabolka operemo in jih po sredini izdolbemo, tako da izluščimo vse koščice. V izdolbino nadevamo mlete orehe ( po občutku, toliko, da z njimi zapolnimo jabolka).
Pekač dobro namastimo z maslom in nanj položimo jabolka. Po orehovem nadevu nanje damo še v vsako jabolko žličko medu in potem jabolka zapremo s pokrovčki.

Pečemo jih v pečici na 200 stopinj 25 minut.
Potem jih vzamemo iz pečice in čeznje prelijemo limonino glazuro, ter po njih potresemo še nekaj mletih orehov.
Damo nazaj v pečico in pečemo približno še 15 minut, oziroma tako dolgo, da so jabolka povsem mehka.

Sladica je božanska, zato jo res priporočam vsem sladokuscem..
Ne bo vam žal, zagotovo!

Pa lepo sladkanje!

Chefov nasvet:

Jabolka ponudimo še vroča!

jabolko , orehi , limonin sok , med , maslo




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev