Moja kuhinja:

Gratinirane palačinke z gozdnimi sadeži



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 500 ml sladke smetane
  • nekaj jedilna žlica olja
  • 4-5 dcl mleka
  • 7 jajc
  • 10-12 jedilna žlica moke
  • 2 dcl mineralne vode
  • 500 g skute
  • 250 g gozdnih sadežev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9042

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 502

Navodila za pripravo

1. Približno 20 kosov palačink izdelamo takole: naredimo sneg iz 3 jajc, posebej pa zmešamo rumenjake, moko, mleko, mineralno vodo, sol in sladkor ter dobro vse premešamo z ročnim mešalnikom. V maso penasto vmešamo še sneg. Dobro je če lahko pustimo maso malo počivati.

2. Sedaj pa začnemo peči palačinke:) Na ponev zlijemo žlico olja, preostanek pa odlijemo v skodelico. Dodamo približno eno malo zajemalko mase in jo lepo zlatorjavo popečemo z obeh strani.

Če želimo imeti reees odlične palačinke upoštevajte sledeče: najboljše so narejene na plinu, ki so malo bolj pečene in ki so zelooo tanjke. Sam uporabljam tudi samo eno staro železno ponev za palačinke, ki se ne pomiva in tam so najboljše palačinke!

3. Naredimo polnilo za palačinke: skupaj zmešamo skuto, gozdne sadeže, 2 jajca in 2 žlilci sladkorja. S tem napolnimo palačinke in jih zložimo v pekač.

4. Ko smo zaključili, naredimo še preliv; zmešamo smetano, 2 žlici sladkorja in rumenjak. Iz beljaka posebej naredimo sneg in ga nato penasto vmešamo v preliv. Prelijemo ga čez vse palačinke in pečemo 15 do 20 minut na 180°C.

Serviramo z sladkim grehom - pregrešno dobro!


Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev