Moja kuhinja:

GRATINIRANE PALAČINKE Z SKUTO IN NUTELLO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos jajca
  • 8 dcl mleko
  • 1 čajna žlica vanilijev sladkor
  • - nadev
  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 20 dag moke
  • 1 jedilna žlica medu
  • 10 dag skute
  • 1 ščepec cimeta
  • 10 dag nutelle
  • - polivka
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 1 mlekka po potrebi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11311

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 572

Navodila za pripravo

Testo:
Jajca, vanilin sladkor, pol mleka, cimet, rum, sol, med s penovko dobro premešajmo v posodi. Dodamo moko in zmešamo v gladko maso, dolijemo preostalo mleko, da je testo zelo tekoče in ga pustimo počivat najmanj eno uro.
Med tem pripravimo nadev: Zmešamo skuto, kislo smetano, cimet, vanilijev sladkor, rum.
Spečemo palačinke, te naj bodo nekoliko debelejše. Tri palačinke na osebo je dovolj.
V posodo damo palačinko, in jo namažemo s skuto, nanjo damo ponovno palačinko in namažemo z nutello. In to ponavljamo da imamo namazanih sedem palačink. Palačinke polagamo ravno eno na drugo. Če je povabljena večja skupina, lahko naložimo palačinke tudi v pravokotni pekač. Končamo z Nutellinim namazom.
Prelijemo z prelivom: jajce, sladko smetano, rum, med, cimet. Zmešamo in prelijemo po palačinkah. Prebodemo jih z vilicami, da se preliv lahko vpije v palačinke v vseh plasteh. Damo jih v pekač na 180 0 C, za petnajst do dvajset minut. Ta sladica je zelo primerna, če imamo povabljene goste, ker jo lahko pripravimo pred pričetkom kuhanja glavnega obroka in jo potem samo postavimo v vročo pečici.
Serviramo jo narezano kot torto ali kocke. Zelo zanimivo je, če jo na mizo postavimo še vso vročo, da kar cvrči v pekaču.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev