Grozdna marmelada
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Vladka Gal
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 dcl rdeči grozdni sok
- 500 dag sladkor
- 1 kos sredstvo za želiranje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4026 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 940 |
Grozdna marmelada
Grozdne jagode (priporočam merlot) osmukamo in jih skuhamo v loncu za sočenje, da odstranimo peške in lupinice. Postopek kuhanja se močno skrajša, če dobimo že sprešan sok. V 1 liter soka damo 1 vrečko želirnega sredstva in zavremo. Dodamo pol kg sladkorja in kuhamo še 5 minut. Vroče nalijemo v segrete kozarčke in dobro zapremo. Kozarčke zložimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 100 stopinj.Pustimo v pečici, dokler se le-ta ne ohladi.
Chefov nasvet:
Želeju med kuhanjem dodam tudi 1 vanilijev sladkor in sok polovice limone na 1 liter soka, da se že tako odličen okus želeja izboljša do božanskega.