Moja kuhinja:

Grozdna marmelada s citrusi in mandlji


Grozdna marmelada s citrusi in mandlji
Grozdna marmelada s citrusi in mandlji
Grozdna marmelada s citrusi in mandlji
Grozdna marmelada s citrusi in mandlji

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



sestavine

  • 2.5 kg grozdnih jagod
  • 5 kos pomaranč
  • 2 kos limoni
  • 2 kos gelfix ekstra (za 1250g sadja)
  • 1 kg sladkorja (+ po potrebi)
  • 25 dag mandljev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2233

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 495

Navodila za pripravo

Jagode operemo in stresemo v lonec. Prilijemo za prst vode in prižgemo ogenj. Ko zavre, zmanjšamo in kuhamo, da jagode popokajo. Večkrat premešamo.

Vse skupaj precedimo skozi fino cedilo ter pretlačimo - znebiti se moramo pešk in lupin, obdržati pa kar največ soka. Tekočino, ki jo dobimo, znova zavremo in ji vmes dodamo še stisnjen sok citrusov. Nato se držimo navodil na vrečki - dodamo gelfix in sladkor. Če uporabimo klasičen gelfix, moramo dadati še enkrat več sladkorja.

Kuhamo marmelado in opravimo test - na hladen krožnik kanemo malce marmelade. Ta marmelada bo še zelo tekoča, a se bo kasneje strdila - vseeno opravimo test, da je ne nalijemo prehitro v kozarce.

Na koncu v ponvi (brez olja) nahitro prepražimo koščke sesekljanih mandljev in jih vmešamo v marmelado. Vlijemo v predhodno ogrete kozarce in zapremo z razkuženimi pokrovčki. Zavijemo v odejo in počakamo kakšen dan, da se ohladi.

Dober tek!

Chefov nasvet:

Mandlje lahko nadomestimo z drugimi oreščki - orehi, lešniki... Lahko jih tudi izpustimo, a se prav priležejo na kruhu, ko malce zahrustajo.

grozdje , marmelada , pomaranča , mandlji




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev