Moja kuhinja:

Grozdna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 ščepec soli
  • 8 jajc
  • 5 dcl vanilijevega pudinga
  • 80 dag grozdja
  • 24 dag sladkorja v prahu
  • 12 lističov želatine
  • 1 čajna žlica ruma
  • - maslo in moka za model
  • - grozdne jagode za okras
  • - čokoladni ostružki

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2014

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 640

Navodila za pripravo

Prepriprava:
Jajca stepemo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in ščepcem soli, da dobimo gosto maso. V moko vmešamo kakav v prahu in jo nato vmešamo v jajčno maso (po žlicah). Maso damo v pomaščen in namokan tortni model premera 28cm. Pečemo v pečici približno 35min na 200°C. Ko je biskvit pečen ga pustimo v tortnem modelu, da se ohladi. Nato ga vzamemo ven in ohlajenega po sredini prerežemo.
Grozdne jagode operemo, olupimo, razpolovimo in odstranimo koščice. Z mešalnikom naredimo iz njih pire, ki ga nato še pretlačimo skozi gosto sito.

Priprava:
Vanilijev puding zmešamo z grozdnim pirejem, da dobimo gladko maso. Sladko smetano stepemo. Želatino namočimo v hladni vodi, da nabrekne in jo nato ožmemo. Raztopimo jo v malo toplega ruma. Skupaj s smetano in sladkorjem v prahu jo vmešamo v pudingovo zmes.
Polovico prerezanega biskvita položimo v tortni model in ga namočimo z toplim mlekom. Nato biskvit premažemo s 3/4 pripravljene kreme in nato pokrijemo z drugo polovico biskvita. Torto pustimo 4 ure v hladilniku. Nato torto vzamemo iz modela in jo premažemo s preostalo kremo. Nato torto poljubno okrasimo z grozdnimi jagodami, čokoladnimi ostružki...





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev