Sladoled iz Guiness piva




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: saš one-77
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: lahek
Količina: 15
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 250 ml mleko
- 250 ml sladka smetana
- 100 g sladkor
- 1 kos vaniljev strok
- 3 kos rumenjakov
- 150 ml Guiness pivo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4384 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 733 |
Navodila za pripravo
V večji posodi zavremo Guiness in ga kuhamo toliko časa, da shlapi za kake 3/4. Odstavimo in pustimo da se ohladi.
V drugi posodi zmešamo sladko smetano, mleko, sladkor in semena vanilije. Počasi segrejemo do vrelišča. Odstranimo in pustimo da se delno ohladi.
Stepemo rumenjake. Dodamo približno 2dcl mlečne osnove in dobro premešamo. To kremo prelijemo nazaj v preostanek mlečne mešanice. Kuhamo na zmernem ognju toliko časa da se začenja zgoščevat (cca. 5 min oz. do 80 stopinj C).
Ko je krema pripravljena jo damo v hladilnik za minimalno 2 uri. Vzamemo ohlajeno zmes iz hladilnika in dobro vmešamo Guinessov povretek.
Preložimo v strojček za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca. Sladoled preložimo v posodico in zamrznemo do serviranja.
Merlin Corey
me like
Jani Derstvenšek
to bi blo za nas njam, njam....