Moja kuhinja:

gumbki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g maslo
  • 120 g sladkor v prahu
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 400 g moka
  • 1 ščepec soli
  • 2 kos rumenjakov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2138

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 608

Navodila za pripravo

Vse sestavine dobro pregnetemo, da dobimo lepo, gladko testo. Razdelimo na 4 kupčke, ki jih zrolamo v klobaso. Vsako klobaso posebej zavijemo v folijo za živila in damo za eno uro v hladilnik.

Ko so klobase ohlajene, jih narežemo na 0.5 cm debele kolobarje. Vsak kolobar s prsti malo oblikujemo, vanj vtisnemo krogec (jaz sem krogce delala kar s krogcem za linške kekse) in s pletilko (ali palčko za ražnjiče) naredimo 4 luknje. Naredimo vse kekse.
Kekse pečemo pri 180°C, približno 10 minut oz. ko se začnejo barvat. Je treba kar zraven stat, ker se lahko zelo hitro zažgejo.


Ko so pečeni in ohlajeni jih lahko po želji okrasimo z čokolado. Jaz sem naredla tako, da zgleda kot da bi bila med luknjami vrvica.

P.S. gumbe med prsti ne oblikujte predolgo, da ne bodo tako ploščati kot moji:)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev