HAŠKI BLUF
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 sladkor
- 1 gozdni sadeži
- 1 sladko ali polsladko belo vino
- 1-4 beljak
- 1 grozdje brez pešk
- 1 poljubno sadje
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2129 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 593 |
Navodila za pripravo
Gozdne sadeže sladkamo in jih skuhamo v vinu. Precedimo in pretlačimo sadje (kot na sliki) ter pustimo ohladiti.
Stepemo beljake in počasi primešamo sok vina in sadežev. Nastane lepa vijola pena, ki jo prelijemo čez sveže sadje. Predlagam grozdje brez pešk z rozinami in za barvo nekaj zrnc granatnega jabolka.
Pa sladki in lahki tek*