Moja kuhinja:

Hitra sladica iz bebi piškotkov in pudinga



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g Bebi piškotov
  • 14 žlic sladkorja
  • 150 g zmletih mandeljev
  • 1,5 litra mleka
  • 3 vrečke vanilijevega pudinga
  • 8 žlic ruma
  • o,5 litra smetane za stepanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4199

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 549

Navodila za pripravo

Piškote razporedimo po pekaču. Potresemo jih s polovico mase zmletih mandeljev in poškropimo s 4 žlicami ruma. Na štedilnik položimo posodo z 1,4 l mleka in ga segrejemo da zavre. Med čakanjem na mleko v manjšo posodo stresemo prah za puding, preostalo mleko in 10 žlic sladkorja, ter vse skupaj z metlico dobro premešamo.( Če prah ne bo lepo vmešan v mleko se bodo v pudingu naredile grudice, tako da poskrbite da zmes dobro zmešate. ) Ko mleko zavre z metlico vmešamo vanj zmešano zmes za puding. Puding ob rednem mešanju z metlico kuhamo kakšnih 5 minut, da se lepo zgosti. Polovico pudinga nato še vročega prelijemo čez naložene piškote. Nato na le tega ponovno naložimo piškote in po njih potresemo preostale mandelje in poškropimo s preostalim rumom. Čez te piškote zlijemo nato še preostali puding in vse skupaj lepo razmažemo čez piškote, ter pekač malce potresemo da se puding lepo usede. Vse skupaj nato ohladimo.
Med hlajenjem zmiksamo pol litra smetane za stepanje, ki ji dodamo 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor. Poskrbimo da je smetana pred tem v hladilniku in s tem ohlajena, saj bo tako bolj čvrsta. Stepeno smetano nato premažemo čez ohlajen puding in vse skupaj postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se piškoti malce navlažijo s pudingom.

Veselo sladkanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev