Moja kuhinja:

Hruška "au vin"



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 1 kos hruška
  • 10 dcl Rdečega vina
  • 3 g klinčkov
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 kos limone
  • 2 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 3 dcl mleka
  • 2 kos rumenjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1880

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 570

Navodila za pripravo

Hruško olupimo in narežemo na kolobarje(debele cca. 1cm) ali krhlje. V posodo vlijemo 0,5 l kvalitetnega rdečega vina, dodamo klinčke, cimet, nekaj rezin limone in 3 žlice sladkorja (sladkamo po želji)-lahko dodamo tudi malo ruma za aromo.. Dodamo hruško in kuhamo. Rahlo naj vre cca. 20 min oziroma dokler hruške niso popolnoma mehke (poskusimo z vilico). Ko so hruške kuhane jih odstavimo iz štedilnika, da se ohladijo.

Med tem pripravimo jajčno kremo. V posodo vlijemo 3 dcl mleka, od tega odvzamemo 3 jedilne žlice mleka in ga damo v manjšo posodo, kamor smo pred tem že dali 2 rumenjaka, 2 jedilni žlici sladkorja in žlico jedilnega škroba. Vse skupaj zmešamo v gladko tekočo zmes. Dodamo lahko tudi vanilijev strok, vanilijev sladkor ali ekstrakt vanilije, za boljši okus.Če je zmes pregosta, dodamo še malo mleka. Preostanek mleka damo kuhati in med kuhanjem vlijemo pripravljene rumenjake, med mešanjem. Vse skupaj kuhamo do vretja in vseskozi mešamo. Ko zavre in se krema zgosti odstavimo in pustimo, da se ohladi. Če je krema pregosta dodamo še malo mleka. Krema mora biti gosta, vendar še malo tekoča, ker se popolnoma strdi, ko se ohladi.

Hruške vzamemo iz kuhanega vina, v 3 dcl ohlajenega vina damo jedilno žlico jedilnega škroba, gladko zmešamo z metlico, da ni grudvic. Med mešanjem vse skupaj zavremo, če je pregosto dodamo še vina. Gostota mora biti kot sirup.

Serviramo po trenutnem navdihu, kremo, hruške, vse skupaj pa prelijemo z vinskim sirupom. Sirup je lahko še vroč ali pa hladen. Ostanek vina postrežemo ob sladici.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev