Moja kuhinja:

hurmašice


hurmašice
hurmašice
hurmašice
hurmašice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg sladkorja
  • 3 skodelica olja
  • 1 pecilni
  • 10 dcl VODE

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2716

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 584

Navodila za pripravo

Jajca,olje,sladkor in pecilni prašek zmešamo skupaj .Počasi dodajamo moko in mešamo da dobimo gladko maso.Odtrgamo kos testa( v velikosti oreha recimo,lahko tudi malo več) in ga pritisnemo med dlani da dobimo ovalno obliko.Polagamo na pekač, in ko končamo prebodemo z vilicami po vrhu da dobimo vzorec.Damo v pečico na 200° C ,pečemo dokler ne dobijo zlato barvo.
Preliv :naredimo iz 1 kg sladkorja in 1 litra vode, tako da zavremo te dve sestavini in pustimo ohladiti.Ko je pecivo končano zalijemo s hladnim prelivom in pustimo stati vsaj 5 ur da se pecivo napije preliva.Uživajte :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev