Moja kuhinja:

Huzarski krapki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 36 dag (ostre) moke
  • 10 dag nasekljane jedilne čokolade
  • 4 žlice sladke smetane
  • 1,5 žlice medu
  • 4 beljaki
  • cca 30 dag sesekljanih lešnikov/ orehov/ mandljev
  • 18 dag čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4038

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 691

Navodila za pripravo

Zmehčano maslo (28 dag) stepemo s sladkorjem v prahu in vanilinom, da dobimo gladko zmes. Dodamo rumenjake, sol, moko in nasekljano čokolado (10 dag). Testo oblikujemo v kroglice (lažje oblikujemo, če damo maso za nekaj časa v hladilnik), ki jih nato pomočimo v beljak in povaljamo v lešnikih. Namesto lešnikov lahko uporabimo tudi orehe, mandlje ali mešanice teh oreščkov, ki naj bodo na drobno sesekljani (ročno ali v multipraktiku).

Kroglice polagamo na pekač in jih s prstom rahlo sploščimo. Pečemo približno 15 minut na 180 stopinj (odvisno kako velike so kroglice).

Za nadev stopimo čokolado (18 dag), maslo (3 dag), med in sladko smetano in dobro zmešamo. Natančno se držimo količin, da bo kasneje nabrizgana zmes dovolj trdna, da bomo lahko piškote hranili enega na drugem in hkrati dovolj mehka, da bomo zlahka ugriznili vanje. Ohladimo do stopnje, da zmes postane kremasta za brizganje. Na pečene krapke nabrizgamo kupčke nadeva in pustimo, da se strdi.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev