Moja kuhinja:

Indijančki


Indijančki
Indijančki
Indijančki
Indijančki

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 26 dag sladkorja
  • 4 jedilna žlica VODE
  • 8 dag moke tip 500
  • 3 beljake
  • 2 rumenjaka
  • 5 beljakov
  • 200 g jedilne čokolade za obliv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5907

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 549

Navodila za pripravo

V posodi zmešamo moko, 3 beljake, 2 rumenjaka in 6 dag sladkorja. To maso nabrizgamo na peki papir (da nastanejo okrogli piškotki 3 ali 4 cm veliki krogi). Spečemo jih pri 200 stopinjah kakšnih 10 minut.

BELJAKOVA MASA:V vodi skuhamo 17 dag sladkorja, da se zgosti. Gostota sladkorja je prava, ko pri pihanju skozi vilice nastane mehurček. Beljake in ostalih 8 dag sladkorja stepemo, nato pa med stepanjem prilijemo še vroč kuhan sladkor. Še toplo maso nato nabrizgamo na piškote. (lahko tudi v stožču, ali na okroglo)

Čokoladni obliv raztopimo in z njim oblijemo indijančke.

Zelo sladka sladica,
pa prijetno sladkanje vam želim





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev