Moja kuhinja:

Ingverjevi možički



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1/2 čajna žlica soli
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 2 čajna žlica mletega ingverja
  • 1/4 čajna žlica mletih klinčkov
  • 1/4 čajna žlica mletega muškatnega oreščka
  • 120 g masla (na sobni temeraturi)
  • 1 jajce
  • 70 ml melase, javorjevega ali datljevega sirupa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3691

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914

Navodila za pripravo

Maslo in sladkor temeljito zmešamo, da nastane puhasta lahka zmes. Dodamo melaso in jajce, kasneje pa začimbe in počasi še presajeno moko z pecilnim praškom. Ko je testo zmešano oz. pregneteno, ga zavijemo v plastično folijo in ga damo v hladilnik za kakšno uro. Potem ga razvaljamo na pomokani površini z modelom za možičke.
Pečemo 8-10 min na 180 stopinj.

Da jih lahko okrasimo, jih moramo ohladiti. Tukaj sem jih okrasila z že pripravljeno maso iz tube, lahko pa jo naredite tudi sami.
Recept za klasičen kraljevsko glazuro je 170g sladkorja v prahu in en čvrsto stepen beljak. Vse skupaj zmešamo, napolnimo vrečko, odrežemo konico in okrasimo.

Če pa so bolj nagajive sorte, pazite, da vam ne pobegnejo:)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev