Ingverjevi možički
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 400 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- 1/2 čajna žlica soli
- 1 čajna žlica cimeta
- 2 čajna žlica mletega ingverja
- 1/4 čajna žlica mletih klinčkov
- 1/4 čajna žlica mletega muškatnega oreščka
- 120 g masla (na sobni temeraturi)
- 1 jajce
- 70 ml melase, javorjevega ali datljevega sirupa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3691 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914 |
Navodila za pripravo
Maslo in sladkor temeljito zmešamo, da nastane puhasta lahka zmes. Dodamo melaso in jajce, kasneje pa začimbe in počasi še presajeno moko z pecilnim praškom. Ko je testo zmešano oz. pregneteno, ga zavijemo v plastično folijo in ga damo v hladilnik za kakšno uro. Potem ga razvaljamo na pomokani površini z modelom za možičke.
Pečemo 8-10 min na 180 stopinj.
Da jih lahko okrasimo, jih moramo ohladiti. Tukaj sem jih okrasila z že pripravljeno maso iz tube, lahko pa jo naredite tudi sami.
Recept za klasičen kraljevsko glazuro je 170g sladkorja v prahu in en čvrsto stepen beljak. Vse skupaj zmešamo, napolnimo vrečko, odrežemo konico in okrasimo.
Če pa so bolj nagajive sorte, pazite, da vam ne pobegnejo:)