Jabolčna čežana s sladko smetano
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marko Jerič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 limona
- 1 jedilna žlica sladkorja
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 dcl VODE
- 600 g jabolk
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5088 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 688 |
Navodila za pripravo
Jabolka dobro operemo, olupimo, jim odstranimo pečke in jih narežemo na majhne koščke. Polijemo z limoninim sokom (da ne porjavijo), damo v lonec in zalijemo še z vodo. Dušimo jih približno 15 minut oz. toliko časa, da postanejo mehka. Zmešamo še sladkor, nastrgano limonino lupino in cimet. S paličnim mešalnikom jih zmeljemo, tako da dobimo gladko zmes. Postavimo v hladilnik za eno uro, postrežemo v skodelici s stepeno sladko smetano in čokoladnimi mrvicami. Pa dober tek :-)