Moja kuhinja:

Jabolčna čežana s sladko smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 limona
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 dcl VODE
  • 600 g jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5088

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 688

Navodila za pripravo

Jabolka dobro operemo, olupimo, jim odstranimo pečke in jih narežemo na majhne koščke. Polijemo z limoninim sokom (da ne porjavijo), damo v lonec in zalijemo še z vodo. Dušimo jih približno 15 minut oz. toliko časa, da postanejo mehka. Zmešamo še sladkor, nastrgano limonino lupino in cimet. S paličnim mešalnikom jih zmeljemo, tako da dobimo gladko zmes. Postavimo v hladilnik za eno uro, postrežemo v skodelici s stepeno sladko smetano in čokoladnimi mrvicami. Pa dober tek :-)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev