Jabolčna marmelada z grozdjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 limone
- 1.5 kg želirnega sladkorja
- 1 kg grozdja
- 1 kg jabolk
- 3 vanilin sladkorji
- malo začimb za jabolčni zavitek
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 9244 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 949 |
Navodila za pripravo
Grozdne jagode operemo in damo v lonec, katerega dno smo prekrili z vodo. Dodamo rezine ene limone in kuhamo skoraj uro, da popokajo jagode. Tačas operemo jabolka, jih olupimo in spasiramo. Damo jih v drug lonec skupaj z limoninim sokom. Ko so jagode popokane, jih prepasiramo skozi cedilo, da odstranimo peške in kožico. Ta sok pridružimo jabolčni zmesi in pristavimo na ogenj. Dodamo želirni sladkor in sledimo navodilom na vrečki. Kuhamo, da se zgosti, nato napolnimo kozarce in zavijemo v odejo za nekaj dni.