Jabolčna pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alenka Mlakar
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 pecilnega praška
- 5-6 večjih jabolk
- 3 rumenjake
- 8 jedilnih žlic sladkorja
- 20 jedilnih žlic moke
- 3 jedilne žlice masla
- - cimet, sladkor
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4561 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 899 |
Navodila za pripravo
V kozici razpustimo maslo. V drugi posodi zmešamo rumenjake s sladkorjem in na koncu vmešamo še maslo. Nato dodamo moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono ter zamesimo testo, tako da se ne lepi. Po potrebi dodamo še več moke. Pustimo nekaj minut stati.
Medtem olupimo in naribamo jabolka ter jih po okusu sladkamo in posujemo s cimetom.
3/4 testa razvaljamo in položimo v pomokan in pomaščen pekač. Nanj nadevamo nadev ter damo v pečico za 15min na 200 stopinjah.
Nato vzamemo iz pečice ter iz preostalega testa naredimo trakove, ki jih položimo po piti in damo še enkrat v pečico za prb. 20min na 200stopinj. Ko je pita pečena jo pustimo nekaj minut da se ohladi in jo nato postrežemo. Dober tek!