Moja kuhinja:

Jabolčna pita s kislo smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jogurt
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica cimeta
  • 100 g masla
  • 1 jedilna žlica mleka
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 230 g ostre moke
  • 1 rumenjak
  • 5 velikih jabolk
  • 2 kisli smetani

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3219

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 552

Navodila za pripravo

Iz masla, sladkorja v prahu, ostre moke, rumenjaka in mleka zgnegtemo čvrsto testo, ki ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za kakšno urico. Potem ga razvaljamo in damo v pekač,okrogel, ki smo ga prej obložili s peki papirjem (velikost kroga za peki papir naredimo tako da enostavn pekač obrišemo na peki papir in izrežemo). Če je rob valovit si pomagamo s prsti in tako testo oblikujemo na rob. (glej sliko) Potem zmešamo kislo smetano, jogurt in sladkor in zlijemo na testo. Gor položimo na tanke rezine jabolka in posujemo malo cimeta. Damo v pečico za 40 minut na 170 stopinj.

Pa prijetno sladkanje v dvoje





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev