Moja kuhinja:

Jabolčna pita s kislo smetano in kokosom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 24

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo

  • 50 dag moke
  • 25 dag margarine
  • 15 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička ruma

Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jabolki
  • 1 kisla smetana
  • 1/2 limone
  • malo limonine lupinice
  • 1 vanili sladkor
  • 1 žlička ruma
  • malo cimeta, ingverja in mletih klinčkov
  • 10 dag kokosove moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3834

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 654

Navodila za pripravo

Iz moke, sladkorja, margarine, jajc in pecilnega praška, ter malo ruma zgnetemo testo. Testo dobro pregnetemo in ga pustimo
20 minut počivati, potem obilkujemo kepo in jo po polovici razdelimo na dva dela.

Prvi del oz. prvo polovico testa razvaljamo in ga nadevamo na pomaščen pekač. Testo razdelimo in ga malce potepkamo da dobimo lep poden. Nanj nadevamo prvi nadev, ki ka naredimo iz naribanih jabolk, ki jih takoj pokapljamo z limoninim sokom. Potem nastrgamo limonino lupinico, dodamo še vanili sladkor, cimet in rum. Po želji lahko dodate še nekja rozin, jaz jih zaradi otrok izpustim.

Potem nadevamo še drugi nadev, ki smo ga pripravili iz kisle smetane in kokosove moke, ingverja, klinčkov in smo dobro premešali. Iz preostalega testa oblikujemo rolice, ki jih s prsti zvaljamo in nalagamo na nadev, kot je na sliki.

Pečemo v pečici na 180 stopinj okoli 40 minut.

jabolko , pita , Tina Jan




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev