Moja kuhinja:

Jabolčna pita s smetano in kokosom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 1 kisla smetana
  • 40 dag masla
  • malo sladkorja v prahu
  • 1 vanili sladkor
  • 60 dag moke
  • 20 dag sladkorja
  • malo rozin
  • malo cimeta
  • 5-7 jabolk
  • 5 dag kokosove moke
  • 1 žlica ruma
  • malo naribane limone

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2399

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Navodila za pripravo

V posodo damo vse sestavine za krhko testo; moko, sladkor, maslo, jajce, vanili sladkor in pecilni prašek, ter zgnetemo, da dobimo lepo gladko testo.

Četrt testa damo na stran, ostalo zvaljamo in položimo v namaščen pekač.

Potresemo z naribanimi jabolkami in rozinami, ter posujemo s sladkorjem in cimetom. Vse to pa prelijemo s kislo smetano in kokosovo moko. Iz ostale mase naredimo svaljke in jih položimo čez jabolka in smetano tako, da nastane mreža.

* Sama polagam svaljke vodoravno in navpično, zaradi pekača v katerem pečem. Lahko pa tudi testo zvaljamo in ga položimo čez jabolka.

Pečemo pri 180 stopinjah 50 minut. Ohladimo in ohlajeno pito potresemo s sladkorjem v prahu.
Sladki dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev