Moja kuhinja:

Jabolčne košarice s snežno kapo


Jabolčne košarice s snežno kapo
Jabolčne košarice s snežno kapo
Jabolčne košarice s snežno kapo
Jabolčne košarice s snežno kapo

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos zavitek listnatega testa

Nadev:

  • 4 jabolka
  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica cimeta
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja
  • 4 jedilna žlica višnjeve marmelade
  • 3 jedilna žlica kokosa
  • 4 jedilna žlica kisle smetane

snežna kapa

  • 2 beljaka
  • 1 jedilna žlica sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2846

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 513

Navodila za pripravo

Listnato testo razvaljamo in izrežemo kroge premera 10 cm. Izrezane kroge nato damo v luknje na pekaču za mafine, potlačimo do dna, da dobijo obliko skodelice. Nato pripravimo nadev – jabolka olupimo in jih naribamo, dodamo sladkor, cimet, vanilijev sladkor, marmelado, kokos in kislo smetano – zmešamo košarice napolnimo z nadevom, skoraj do vrha. Damo v pečico za 25 minut na 170 stopinj. Medtem zmešamo beljake s sladkorjem v prahu v trd sneg. Košarice vzamemo iz pečice in na vsako košarico damo 2 žlici snega, damo nazaj v pečico za 10 minut na 170 stopinj. Če opazimo, da sneg prehitro dobiva rjavo barvo, košarice pokrijemo z alufolijo.

Dober tek!

jabolko , listnato testo


Silva Mir

imajo radi jih



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev