Moja kuhinja:

jabolčni in skutni ŠTRUDELJ



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica drobtine
  • 1 ščepec cimet
  • 3 pest sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 50 dag masla
  • 1 kos jajce
  • 3 jedilna žlica pšeničnega zdroba
  • 3 skodelica moke ( skodelice za čaj)
  • 1 skodelica mlačne vode
  • 2 jedilna žlica olja
  • 500 kg nepasirane skute
  • 3 ščepec cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5247

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 578

Navodila za pripravo

Testo:
moko, sol, olje in vodo zmešamo in pregnetemo. Gmetemo vsaj 10 min, da je testo fino mehko in voljno. Potem ga naoljimo, zapremo v posoda in pustimo počivati vsaj 30 min.
Nadev:
jabolka olupimo in naribamo. Skuto zmešamo z jajcem, pol kisle smetane in zdrobom. Maslo razpustimo na ognju. Pol masla shranimo, v drugo polovico pa prepražimo drobtine, ki jih zmešamo z ožetimi jabolkami. Testo razvlečemo z rokami. Pol testa namažemo z nadevom. Pod jabolka namažemo pol kisle smetane, sladkamo, posujemo s cimetom in vanilij sladkorjem. Drugo polovico testa premažemo z preostalim maslom. Zvijemo in damo v prej ogreto pečico na 180 °C za pol ure. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev