Moja kuhinja:

Jabolčni štrudlj



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5-6 žlic sladkorja
  • 800 g moke
  • 1 dcl olja
  • 200 g kisle smetane
  • 4 dcl vode
  • 2 žlici cimeta
  • slabo pest soli
  • 8-9 jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1913

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 568

Navodila za pripravo

V skledo stresemo moko in sol. V sredini naredimo luknjo in vanjo zlijemo olje in mlačno vodo. Tekočino najprej vilico malce vmešamo v moko, da se dobro sestavine dobro sprimejo, nato pa jih stresemo na delovno površino in testo zgnetemo dokler ni lepo mehko in se ne prijema več na prste. Če se testo še prijema na prste mu v majhnih količinah počasi dodajajte moko, vse dokler se preneha prijemati.
Tako testo položite v pomokano posodo, malce ga pomokajte še po vrhu nato pa ga pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati 1-2 uri. Nikoli ga ne pustite počivati čez noč ker se vam zna potem zelo trgati.
Medtem zmiksajte olupljena jabolka in jih ožamite ter jim dodajte cimet, sladkor in kislo smetano.
Testo razvajlajte na pol cm nato pa ga z rokami nežno razvlečete na 1 mm debeline. Testo mora biti dolgo približno en meter ( vodoravno ), široko pa približno 60 cm.
Takšno testo nato vrhnji del 1/4 namažete s približno 200 g kisle smetane. 2/4 namažete z nadevom ki ste ga pred tem zmešali. Nato spodnji del testa položite čez namazan del testa. Nato zgornjo 1/2 testa namažete s preostalo kislo smetano, spodnjo polovico pa s preostalim nadevom in spet potresete s sladkorjem. Testo nato nežno zvijete v rolado.
Malce višji pekač naoljite in štrudelj dvakrat prerežete, tako da dobite tri enako velike dele. Nato jih položite drugega zraven drugega v pekač.
Štrudelj nato položite v segreto pečico na 220 stopinj za 15 minut, da se na vrhu naredi skorjica, nato pa pečico prestavite na 180 stopinj in pečite štrudelj še dobro uro.

Po želji ga preden ga postrežete potresete s sladkorjem v prahu.

Veselo sladkanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev