Moja kuhinja:

Jabolčni zavitek s pirino moko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kg jabolka
  • - cimet
  • - sol
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 kos jajce
  • 5 dcl pirine moke
  • - začimbe za jabolčni zavitek
  • 3 dcl tople vode
  • - limonina lupina
  • 2 dcl kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9641

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 566

Navodila za pripravo

Moko, jajce, sol in olje zmešamo in med mešanjem dodajamo toplo vodo, da nastane mehka gladka zmes. V mešalniku mešamo približno 10min da se loči od posode. Testo naj počiva vsaj pol ure. Raztegnemo ga po delavni površini in nanj damo mešanico naribanih jabolk, pomešanih z začimbami in kislo smetano. Zavitek zavijemo in ga položimo na pomaščen pekač. Po želji lahko zavitek premažemo s kislo smetano, katero ne damo vso v nadev. Pečemo 1h na 180 stopinj celzija. Pečenega ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev