Moja kuhinja:

Jabolčni zavitek s skuto



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kisla smetana
  • žlička soli
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 jajce
  • 2-4 žlice sladkorja
  • 5 žlic masla
  • nekaj mlačne vode
  • 15 dag krušnih drobtin
  • malo muškatnega oreščka
  • 5 večjih (najbolje kiselkastih) jabolk
  • malo olja za mazanje
  • malo sladkorja v prahu za posip
  • 25 dag zrnate skute
  • 30 dag gladke moke
  • žlica olja in žlica kisa
  • za premaz: jajce ali kisla smetana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4412

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 216

Navodila za pripravo

V skledo z moko naredimo jamico, dodamo sol, olje, kis in jajce. Prilivamo mlačno vodo in sproti gnetemo. Oblikujemo hlebček, ga premažemo z oljem in pustimo počivati v skledi, pokriti s servetom, pol ure.

Ko testo počiva, lahko pripravimo jabolčni nadev. Jabolka olupimo, operemo in naribamo. Primešamo sladkor, vanilij in začimbe, lahko tudi kakšno žlico smetane. Pustimo, da se sokovi prepojijo.

Na mizi razgrnemo prt, ga pomokamo, nanj postavimo hlebček, testo malce pomokamo in razvaljamo na velikost pekača. Pazimo, da robove povaljamo bolj. Pokapamo ga z oljem in razmažemo ter previdno razvlečemo v vse smeri. Vlečnost testa povečujejo žlica kisa, beljak, dobra pregnetenost, topla voda in moka (boljša je mehka kot ostra).

V ponvi stopimo maslo in prepražimo drobtine. Le-te namažemo po razvlečenem testu. Po večjem delu razvlečenega testa razporedimo jabolka. Na preostalem delu pa namažemo s kislo smetano (lahko tudi s pasirano skuto).

S pomočjo prta testo zrolamo. Previdno ga prestavimo v pekač, kjer naj še malo počaka. Tačas vklopimo pečico in ko je ogreta, zavitek premažemo s stepenim jajcem ali kislo smetano.

Pečemo na 180 stopinj skoraj eno uro. Pečen zavitek narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo


Tempo Gusto lonec na pritisk 5,5 l
Tempo Gusto lonec na pritisk 5,5 l

Sodoben lonec na pritisk, ki vam prihrani čas kuhanja in ohrani zdrave...

[več]

Cena: 109,90 €

Klikni za več

Prenosni električni žar
Prenosni električni žar

Prenosni električni žar s snemljivo kuhalno ploščo proti...

[več]

Cena: 119,90 €

Klikni za več

Clarity grelnik vode
Clarity grelnik vode

Pravi pripomoček za hitro zavretje vode. Doma primeren za čaj, kavo,...

[več]

Cena: 34,90 €

Klikni za več

Nož za rezanje kruha
Nož za rezanje kruha

20 cm dolg nož za rezanje tudi mehkejšega kruha - brez drobljenja....

[več]

Cena: 9,90 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev