Moja kuhinja:

Jabolčno pecivo s smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jajca
  • 4 vrečke vanilijevega pudinga
  • 2 litra vode
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 40 dag moke in sladkorja
  • 28 dag mleka
  • 24 dag olja
  • 2 vrečki pecilnega praška
  • 3 kg jabolk
  • 40 dag sladkorja za jabolka
  • 2 jogurtova lončka sladke smetane za stepanje + 3 žlice sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8727

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 664

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Vse sestavine za biskvit dodamo v skledo in jih dobro stepemo z električnim mešalnikom. Pekač naoljimo in pomokamo. Biskvit vlijemo vanj in ga pečemo na 180 stopinj kakšne 30 minut. Z zobotrebcem po kakšnih dobrih 20 minutah preverite ali je biskvit pečen. Pečen biskvit ohladimo.

Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, peclje in muhe. Narežemo jih na šestine in zalijemo z vodo. Vodi dodamo sladkor in vsebino zavremo. Vročino nato zmanjšamo na srednjo in vse skupaj kuhamo kakšne slabe pol ure, da se jabolka zmehčajo. Jabolka nato odcedimo, in jih premažemo čez ohlajen biskvit. Vodo od jabolk zavremo. Med čakanjem da zavre, z metlico dobro zmešamo pudingov prah in dober dcl vode. Zmes nato vmešamo v zavret jabolčni sok. Vsemu skupaj dodamo vanilijeve sladkorje in med rednim mešanjem vremo dokler se ne zgosti. Zgoščen puding prelijemo čez premazana jabolka. Vse skupaj ohladimo.

Ko je vse ohlajeno zmiksamo smetano s sladkorjem in jo premažemo čez pecivo.

Veselo sladkanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev