Moja kuhinja:

Jagodna krema


Jagodna krema
Jagodna krema
Jagodna krema
Jagodna krema

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 limona
  • 2,5 dcl sladke smetane
  • 30 dag jagod
  • 150 dag Albert keksov
  • 250 g nemastne pretlačene skute
  • 2 dcl navadnega jogurta
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 0,5 dcl jagodnega soka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2059

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 530

Navodila za pripravo

Jagode dobro operemo in jih očistimo. Tretjino jagod narežemo na rezine, druge pa s paličnim mešalnikom zmiksamo v jagodni pire. Limono operemo, nastrgamo lupinico in iztisnemo sok iz polovice limone.

V skledi zmešamo skuto, jogurt, sladkor, limonino lupinico, limonin sok, jagodni pire. Sladko smetano z mešalnikom čvrsto smetano. Tretjino smetane damo na stran (za okras). Ostalo smetano pa nežno vmešamo v jagodno zmes.

Kekse zdrobimo in jih razporedimo na dno skodelic. Nežno jih prelijemo z jagodnim sokom(da se keksi zmehčajo). Ob straneh skodelice enakomerno položimo rezine jagod. S pomočjo žlice položimo v skledice jagodno kremo .

Postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato okrasimo s sladko smetano in s kakavom v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev