Moja kuhinja:

Jagodna pita z maskarponom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 14 dag moke
  • 15 dag sladkorja
  • 12 dag masla
  • 2 dcl sladke smetane
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 25 dag mascarpone
  • 5 dag orehov
  • 45 dag jagod

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3227

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 760

Navodila za pripravo

Moko, maslo (10dag) in orehe damo v multipraktik in zmiksamo. Dodamo sladkor (5dag) in hitro premešamo. Dodamo rumenjak in zamesimo testo. Testo nato damo na rahlo pomokano delovno površino pregnetemo, ter razvaljamo. Razvaljano testo damo na pekač in damo v hladilnik za 15 min. Testo pokrijemo s peki papirjem in nanj damo fižol za slepo peko, ter damo v pečico na 190 stopinj celzija za 15 min. Po tem času odstranimo fižol in pečemo še 5-7 min, da se testo zlato obarva. Testo prenesemo na servirni pladen, ter po njemu polijemo dve tretjini karamele, ki jo naredimo tako, da sladkor (10dag) stopimo z dvema žlicama vode, ter pustimo da kalamerizira. Posodo odstranimo iz ognja in pazljivo primešamo maslo (2dag) in smetano (0,5 dcl). Preko karamele damo nadev iz maskarpona in sladkorja v prahu, ki ju zmešamo in dodamo v čvrsto stepeno sladko smetano (1,5dcl). V nadev damo tudi del jagod, preostali del pa damo po vrhu. Za konec pokapamo s preostankom karamela. Pito razrežemo in ponudimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev