Moja kuhinja:

Jagodna sladica s čokolado



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 ml sladke smetane
  • 300 g jagod
  • 1 vrečka želatine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1942

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 582

Navodila za pripravo

za sirup:
200 g sladkorja
50 ml vode

za glazuro:
100 g mlečne čokolade

Želatino prelijemo s 4 žlicami hladne vode, da nabrekne.
Jagode temeljito očistimo( nekaj celih pustimo za dekoracijo) in jih z vilico, ali mešalnikom sesekljamo v jagodni pire. Sladko smetano stepemo.
Sirup: na blagem ognju stopimo sladkor v vodi in pokuhamo 2-3 min. Odstavimo in deloma ohladimo. Umešamo z nabreklo želatino, dodamo jagodni pire, ter stepeno sladko smetano in dobro umešamo v homogeno zmes.
Z žlico napolnimo silikonske modele za muffine8ali kaj podobnega9) ter damo v hladilnik, da odstoji 2-3 ure.Ohlajeno sladico pred serviranjem obrnemo na krožnik in odstranimo silikonske modelčke, prelijemo s topljeno čokolado in okrasimo z jagodo.

Zelo lepo na pogled in slastno!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev