Jagodna sladica s čokolado
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Simona Rus
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 200 ml sladke smetane
- 300 g jagod
- 1 vrečka želatine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2461 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 785 |
Navodila za pripravo
za sirup:
200 g sladkorja
50 ml vode
za glazuro:
100 g mlečne čokolade
Želatino prelijemo s 4 žlicami hladne vode, da nabrekne.
Jagode temeljito očistimo( nekaj celih pustimo za dekoracijo) in jih z vilico, ali mešalnikom sesekljamo v jagodni pire. Sladko smetano stepemo.
Sirup: na blagem ognju stopimo sladkor v vodi in pokuhamo 2-3 min. Odstavimo in deloma ohladimo. Umešamo z nabreklo želatino, dodamo jagodni pire, ter stepeno sladko smetano in dobro umešamo v homogeno zmes.
Z žlico napolnimo silikonske modele za muffine8ali kaj podobnega9) ter damo v hladilnik, da odstoji 2-3 ure.Ohlajeno sladico pred serviranjem obrnemo na krožnik in odstranimo silikonske modelčke, prelijemo s topljeno čokolado in okrasimo z jagodo.
Zelo lepo na pogled in slastno!