Moja kuhinja:

Jagodna torta BREZ JAJC in čokolade



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 350 g moke
  • 4 jedilna žlica olja
  • 7 jedilna žlica gustina
  • 10 g sode bikarbone
  • 200 g sladorja
  • 1 vanili sladkor
  • nadev
  • 5 dcl sladke smetane
  • 500 g mascarpone-ja
  • 500 g jagod
  • 12 listov želatine
  • po potrebi - sladkor v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3966

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 571

Navodila za pripravo

Moko, gustin, sodo bikarbono, pecilni prašek, vanili sladkor in sladkor zmešamo, dodamo mleko in olje in razmešamo v gladko testo. Testo vlijemo v dobro namaščen in z ostro moko obsut tortni model in pri 180°C pečemo 40 - 45 minut. Pečeno testo ohladimo v modelu. Ko se ohladi odstranimo obroč, prerežemo dvakrat in plasti testa previdno odstranimo.

Nadev

Želatino namočimo v mrzli vodi.
Stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone in sladkor po okusu. Ko dobro premešamo, vmešamo še raztopljeno želatino. Želatina mora biti mlačna. Nazadnje dodamo še narezane jagode. Premešamo z lopatko.

Prvi kos biskvita položimo v tortni model.
Biskvit navlažimo s sokom, namažemo z nadevom in pokrijemo z drugim kosom biskvita. Postopek ponovimo še enkrat.
Čez noč damo torto v hladilnik, da se sestavine prepojijo in strdijo.
Naslednji dan jo poljubno okrasimo – s smetano, tičino maso, …





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev