JAGODNA TORTA Z BELO IN TEMNO ČOKOLADO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos jajc
- 1 kos vanili sladkor
- 2 jedilna žlica sladkorja
- 500 ml sladke smetane
- 10 dag masla
- 3 jedilna žlica moke
- 5 dag sladkorja v prahu
- 1/2 kos pecilnega praška
- 1 kos želatine
- 50 dag jagod
- 3 jedilna žlica tople vode
- 3 jedilna žlica jagodne marmelade
- 3 jedilna žlica jagodnega likerja ali ruma
- 10 jedilna žlica jagodnega soka
- 10 dag bele čokolade
- 10 dag temne čokolade
- 3 jedilna žlica nutele
- 1 kos tortnega preliva
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4419 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 860 |
Navodila za pripravo
Za biskvit stepemo beljake v trd sneg.Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, vodo in vanili sladkorjem, da masa naraste in se zgosti.Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem še sneg beljakov.Pečemo pri 180*C do zlato rumene barve.
Za nadev želatino namočimo v mrzli vodi.Jajca penasto umešamo s sladkorjem v ognjevarni posodi..Posodo damo nad kozico z vrelo vodo in stalno mešamo nad kozico ( voda naj v kozici počasi vre ) da masa naraste in se zgosti.Stepemo sladko smetano.
Stopimo belo čokolado in temno čokolado ( vsako posebaj ).Želatino stopimo na blagem ognju.
Jajčno mešanico zmešamo z mlačnim maslom in jagodnim likerjem,nato dodamo stopljeno želatino.Dodamo stepeno sladko smetano, premešamo in razdelimo na polovico, k prvemu delu primešamo jagodno marmelado in belo čokolado.Drugemu delu dodamo nutelo in temno čokolado.
Zmešamo jagodni sok, marmelado in jagodni liker in segrejemo.S tem navlažimo biskvit.Biskvit prerežemo, prvi del namažemo z temno čokoladno kremo, obložimo z na kolobarčke narezanimi jagodami , nato namažemo z svetlo čokoladno kremo.Hladimo par ur.
Torto obložimo z jagodami in prelijemo z tortnim prelivom.Torto lahko poljubno okrasimo tudi z meto, sladko smetano,...
Sarah Sušnik
aaa zakaj mislm sam še na tortice?!