Moja kuhinja:

JAGODNA TORTA Z BELO IN TEMNO ČOKOLADO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajc
  • 1 kos vanili sladkor
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 500 ml sladke smetane
  • 10 dag masla
  • 3 jedilna žlica moke
  • 5 dag sladkorja v prahu
  • 1/2 kos pecilnega praška
  • 1 kos želatine
  • 50 dag jagod
  • 3 jedilna žlica tople vode
  • 3 jedilna žlica jagodne marmelade
  • 3 jedilna žlica jagodnega likerja ali ruma
  • 10 jedilna žlica jagodnega soka
  • 10 dag bele čokolade
  • 10 dag temne čokolade
  • 3 jedilna žlica nutele
  • 1 kos tortnega preliva

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4419

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 860

Navodila za pripravo

Za biskvit stepemo beljake v trd sneg.Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, vodo in vanili sladkorjem, da masa naraste in se zgosti.Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem še sneg beljakov.Pečemo pri 180*C do zlato rumene barve.
Za nadev želatino namočimo v mrzli vodi.Jajca penasto umešamo s sladkorjem v ognjevarni posodi..Posodo damo nad kozico z vrelo vodo in stalno mešamo nad kozico ( voda naj v kozici počasi vre ) da masa naraste in se zgosti.Stepemo sladko smetano.
Stopimo belo čokolado in temno čokolado ( vsako posebaj ).Želatino stopimo na blagem ognju.
Jajčno mešanico zmešamo z mlačnim maslom in jagodnim likerjem,nato dodamo stopljeno želatino.Dodamo stepeno sladko smetano, premešamo in razdelimo na polovico, k prvemu delu primešamo jagodno marmelado in belo čokolado.Drugemu delu dodamo nutelo in temno čokolado.
Zmešamo jagodni sok, marmelado in jagodni liker in segrejemo.S tem navlažimo biskvit.Biskvit prerežemo, prvi del namažemo z temno čokoladno kremo, obložimo z na kolobarčke narezanimi jagodami , nato namažemo z svetlo čokoladno kremo.Hladimo par ur.
Torto obložimo z jagodami in prelijemo z tortnim prelivom.Torto lahko poljubno okrasimo tudi z meto, sladko smetano,...



Sarah Sušnik

aaa zakaj mislm sam še na tortice?!



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev