Moja kuhinja:

Jagodne sanje



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 140 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 40 g moke
  • 30 g jedilnega škroba
  • 2 jedilna žlica kakava v prahu
  • 40 g raztopljenega masla
  • 2 jedilna žlica jagodne marmelade
  • 5 list želatine
  • 250 g pasirane skute
  • 125 g navadnega jogurta
  • sok pol limone
  • 125 g sladke smetane
  • 250 g jagod
  • 1 zavitek praška za tortni preliv
  • 125 ml jabolčnega soka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1597

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 352

Navodila za pripravo

Pečico segrejte na 180°C (ventilatorsko na 160).
Jajca, 70 g sladkorja, sol in vanilijev sladkor penasto stepite. Moko zmešajte z jedilnim škrobom in kakavom ter jo vmešajte v jajčno maso. V testo vmešajte še tekoče maslo.
Pekač za torto obložite s peko papirjem. Testo vljite v pekač in ga v pečici pecite 20 minut.
Pečeno testo pustite, da se ohladi in ga premažite z marmelado.
Želatino namočite v hladno vodo. Skuto zmešajte z jogurtom, limoninim sokom in 70 g sladkorja. Želatino ožmite in jo v kozici pri nizki temperaturi med mešanjem raztopite. Želatini primešajte 2 žlici skutne mase, nato pa želatino vmešajte v preostalo skutno maso.
Sladko smetano čvrsto stepite in jo vmešajte v skutno maso.
Jagode operite in očistite ter jih narežite na tanke rezine. Testo objemite s tortnim obročem. Po testu razporedite skutno kremo in jo obložite z jagodami. Torto postavite v hladilnik za približno 4 ure.
Tortni preliv pripravite s 125 ml vode in jabolčnim sokom. Nekoliko ga ohladite in prelijte po jagodah. Počakajte, da se preliv strdi in torto lahko postrežete.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev