Moja kuhinja:

Jagodno- čokoladna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: malček težji

Količina: 25

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Biskvit

  • 7 jajc
  • 350 g sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 dcl olja
  • 1 dcl VODE
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 jedilna žlica kakava
  • 400 ml mleka

SADNA MASA

  • 500 g jagode
  • 500 ml sladke smetane
  • 4 VREČKE ŽELATINE
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 300 g ZAMRZNJENIH BOROVNIC

ČOKOLADNA MASA

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 VREČKO KREMFIXA
  • 100 g mlečne čokolade

SLADKORNA-TIČINA MASA

  • 500 g SLADKORNE MASE
  • 5 BARVE ZA ŽIVILA ( ROZA, RUMENA,ZELENA, ČRNA,RDEČA)

MASLENA KREMA

  • 200 g masla
  • 2 jedilna žlica NUTELLA

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2933

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 564

BISKVIT

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilij sladkorjem. Dodamo vodo olje in počasi primešamo moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Mešamo na roke. Maso damo na pol in eni polovici dodamo kakav. Ločeno pečemo dva biskvita, v okroglem pekaču za torto-premer 28, v ogreti pečici na 180°C priblično 30 min. Pustimo da se ohladi in nato biskvita prerežemo na pol. Kokosovo vodo potrebujemo za navlažitev biskvita.

SADNA MASA

Sladko smetano zavremo in ji dodamo namočeno želatino- 2 vrečki. Dodamo ji še spasirane jagode s 50 g sladkorja. Pustimo, da se malo ohladi. Večkrat premešamo.
Borovnice skupaj s 50 g sladkorja v prahu in 100 ml vode pokuhamo in dodamo namočeno ostali dve vrečki želatine. Malo še premešamo, da se želatina stopi.

ČOKOLADNA MASA

Sladko smetano stepemo s kremfixom in sladkorjem v prahu. Mascarponeju dodamo stopljeno čokolado in vse skupaj zmešamo.

SLADKORNA MASA

Tičino ali sladkorno maso pregnetemo in razdelimo na več delov. Večji konec pustimo bel in ga tanko razvaljamo. Ostalim delom pa primešamo barve. Oblikujemo in naredimo figuro HELLO KITTY.

MASLENA KREMA

Maslo penasto zmešamo in dodamo nutello.
Torto naredimo takole: Biskvit prerežemo na pol. Biskvit pustimo v tortnem modelu. Na dno damo svetel biskvit, ki ga namočimo z mlekom ali jagodnim kompotom. Jaz sem na sredino biskvita postavila- pokončno tanko lopatko, da sem ločila sadni del od čokoladnega, lahko pa naredite eno plast sadno in eno čokoladno. Na eno stran lopatke sem vlila sadno jagodno maso- to sem pustila da se je strdila v hladilniku in po vrhu sem polila še borovnice. Na drugo stran lopatke pa sem vlila čokoladno. Pokrila sem s temnim biskvitom, ga navlažila in nadaljevala z vlivanjem mas in vse tako naprej po plasteh. Totro sem čez noč pustila v hladilniku. Naslednji dan sem tortni model- obok odstranila. Odstranila sem tudi lopatko, ki je bila na stredini. Premazala sem jo z masleno kremo. Nanjo sem dala belo tičino maso- razvaljano. Na vrhu sem naredila odejico in na odejo sem postavila kitty. Naredila sem še rožice in jo še malo okrasila.

Chefov nasvet:

Torta je kar zahtevna, vendar zelo, zelo dobra.

čokolada , torta , jagode




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev