JAJČNA KREMA S KARAMELOM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: anita kokole
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jedilna žlica sladkorja
- 2 jedilna žlica moke
- 500 ml mleka
- 2 jajci
- 1 vanilijev sladkor burbon
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4249 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 923 |
Navodila za pripravo
Rumenjake, sladkor, arome in moko zmešamo ter dodamo 0,5ml mleka. Ko preostalo mleko zavre mu primešamo jajčno zmes in kuhamo 5 minut. Na koncu, ko odstavimo iz ognja dodamo še sneg in vlijemo v posodice. Ko se shladi obrnemo na krožnik in prelijemo s karamelom.