Moja kuhinja:

Jogurtna torta s pomarančo in kokosom


Jogurtna torta s pomarančo in kokosom
Jogurtna torta s pomarančo in kokosom
Jogurtna torta s pomarančo in kokosom
Jogurtna torta s pomarančo in kokosom

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 20 g drobno sesekljanih mandeljev
  • 40 g stopljene čokolade
  • 40 g moke
  • 2 pomaranči
  • 150 ml pomarančnga soka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 4 žlice sladkorja
  • 500 ml smetane
  • 6 listov želatine
  • 3 lončki kokosovega jogurta
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 200 g kokosove moke
  • 2 limeti
  • 1 rdeča pomaranča ali grenivka
  • 1 pomaranča
  • 1 preliv za torte

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2047

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 601

Navodila za pripravo

BISKVIT
Jajca in sladkor stepamo, doklerna površini ne ostane sled metlic. Dodamo sesekljane mandlje in stopljeno čokolado, na vse skupaj pa presejemo moko. Biskvit razmažemo po modelu (28x28cm) in ga za 6 minut postavimo v pečico, segreto na 200°C.

POMARANČNA KREMA
V kozici zavremo 2 olupljeni in razkosani pomaranči, sladkor in 2 dcl pomarančnega soka. Pudinga razmešamo z nekaj žlicami soka. Pomaranče sesekljamo s paličnim mešalnikom in vkuhamo puding. Biskvit lahko navlažimo z nekaj pomarančnega soka in nanj vlijemo pomarančno kremo. Pustimo, da se ohladi.

KOKOSOVA STRJENKA
Smetano trdo stepemo. V drugi posodi zmešamo kokosov jogurt, kokosovo moko in sladkor. Želatino namočimo v hladni vodi in stopimo v nekaj žlicah vroče vode. Vse skupaj zmešamo in vlijemo na pomarančno kremo.

DEKORACIJA
Sadeže narežemo na rezine in obrežemo lupino. Razporedimo jih na vrh torte. Iz navodil na vrečki preliva za torte naredimo sadno želatino in sadje prelijemo.

Torto postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure in uživamo v osvežujočem okusu za vsak letni čas.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev