Jogurtova strjenka s prelivom iz gozdnih sadežev
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Nuša Gregorc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 80 g sladkorja
- za 4 osebe
- 180 g navadnega jogurta
- 1 vanijin sladkor
- 3 lističe želatine
- 200 g sladke stepene smetane
- PRELIV preliv
- 200 g mešani gozdni sadeži
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 11557 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 587 |
Navodila za pripravo
Jogurt s sladkorjem in vanijinim sladkorjem malo segrejemo, da se sladkor raztopi, potem dodamo namočeno in raztopljeno želatino. Maso nekoliko ohladimo in primešamo stepeno sladko smetano. Potem strjenko vlijemo v poljuben bodel in damo za pribljižno dve uri v hladilnik.
Gozdne sadeže skuhamo, tako da izpustijo tekočino in potem dodamo sladkor in vanijin sladkor, ter še vedno kuhamo, tako, da se malo zgosti.
Strjenko postrežemo tako da preliv polijemo čez strjenko.
DOBER TEK! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Besima Budimlić
Zelo dobra isprobala