Moja kuhinja:

Jogurtova strjenka z robidovim prelivom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice limoninega soka
  • 5 dcl navadnega jogurta
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 skodelica robid
  • 1 želatina fix
  • malo sladkorja v prahu za preliv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3208

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 734

Navodila za pripravo

Sladko smetano trdo stepemo. V jogurt vmešamo želatino fix in mešamo še kratek čas. Dodamo sladkor v prahu in mešamo, da se raztopi. Na koncu rahlo vmešamo še sladko smetano in zmes vlijemo v kozarčke. Damo v hladilnik za nekaj ur ali za eno uro v zamrzovalnik.

Robidov preliv pripravimo tako, da prepražimo robide s sladkorjem v prahu (nekaj žlic, odvisno kako sladko želimo) in malce limoninega soka. Robide malo razdrobimo z žlico, da dobimo kašo.

Prelijemo po strjenkah pred serviranjem.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev