Jogurtova strjenka z robidovim prelivom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 dag sladkorja v prahu
- 3 žlice limoninega soka
- 5 dcl navadnega jogurta
- 1 dcl sladke smetane
- 1 skodelica robid
- 1 želatina fix
- malo sladkorja v prahu za preliv
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3144 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 708 |
Navodila za pripravo
Sladko smetano trdo stepemo. V jogurt vmešamo želatino fix in mešamo še kratek čas. Dodamo sladkor v prahu in mešamo, da se raztopi. Na koncu rahlo vmešamo še sladko smetano in zmes vlijemo v kozarčke. Damo v hladilnik za nekaj ur ali za eno uro v zamrzovalnik.
Robidov preliv pripravimo tako, da prepražimo robide s sladkorjem v prahu (nekaj žlic, odvisno kako sladko želimo) in malce limoninega soka. Robide malo razdrobimo z žlico, da dobimo kašo.
Prelijemo po strjenkah pred serviranjem.
Dober tek!