Jogurtova torta
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ivica naranča
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos jajca
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 kos vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 čajna žlica naribane limonine skorje (lahko je suha)
- 1 ščepec soli
- 120 g moke
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- za nadev
- 500 g smetanovega jogurta
- 250 g skute
- 1 kos limone (lupina naribana in sok)
- 150 g sladkorja
- 8 kos lističev raztopljene želatine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3795 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 882 |
Navodila za pripravo
Priprava testa
Sestavine (jajca, sladkor, vanilin sl., sol) 1 minuto stepamo pri srednji hitrosti, dodamo že zmešano moko z pecilnim praškom in 1-2 min. stepamo z visoko hitrostjo mešalnika.
Dno modla navlažimo in obložimo s peki papirjem.
Testo v modlu poravnamo in model nekajkrat udarimo ob delovno površino. Pečemo od 20 do 30 minut (klasična pečica na 200 C – ventilatorska na 180 C).
Ko je testo pečeno ga vzamemo iz pečice in pustimo še 5 minut v modlu, ga z nožem ločimo od oboda modla, zvrnemo na delovno površino obloženo z peki papirjem, obtežimo in ohladimo.
Biskvit šele naslednji dan prerežemo na polovico. Pred tem odstranimo papir za peko.
Izdelava torte
V model vstavimo spodnji biskvit. Za nadev zmešamo jogurt, skuto, limonin sok in naribano lupino ter sladkor. Vmešamo raztopljeno želatino. Ko se krema začne strjevati vmešamo še smetano in vse nadevamo na biskvit (v modlu).
Zgornjo plast biskvita razrežemo na posamezne kose, nato jo na nadevu ponovno sestavimo. Posujemo s sladkorjem ali okrasimo po lastni želji. Narejeno torto shranimo v hladilniku.
Nasvet:
Zgornjo plast biskvita lahko zamenjamo s sadjem in zalijemo z želirnim prelivom za torte.