Moja kuhinja:

Jogurtova torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 kos vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 čajna žlica naribane limonine skorje (lahko je suha)
  • 1 ščepec soli
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • za nadev
  • 500 g smetanovega jogurta
  • 250 g skute
  • 1 kos limone (lupina naribana in sok)
  • 150 g sladkorja
  • 8 kos lističev raztopljene želatine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3795

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 882

Navodila za pripravo

Priprava testa
Sestavine (jajca, sladkor, vanilin sl., sol) 1 minuto stepamo pri srednji hitrosti, dodamo že zmešano moko z pecilnim praškom in 1-2 min. stepamo z visoko hitrostjo mešalnika.
Dno modla navlažimo in obložimo s peki papirjem.
Testo v modlu poravnamo in model nekajkrat udarimo ob delovno površino. Pečemo od 20 do 30 minut (klasična pečica na 200 C – ventilatorska na 180 C).
Ko je testo pečeno ga vzamemo iz pečice in pustimo še 5 minut v modlu, ga z nožem ločimo od oboda modla, zvrnemo na delovno površino obloženo z peki papirjem, obtežimo in ohladimo.
Biskvit šele naslednji dan prerežemo na polovico. Pred tem odstranimo papir za peko.
Izdelava torte
V model vstavimo spodnji biskvit. Za nadev zmešamo jogurt, skuto, limonin sok in naribano lupino ter sladkor. Vmešamo raztopljeno želatino. Ko se krema začne strjevati vmešamo še smetano in vse nadevamo na biskvit (v modlu).
Zgornjo plast biskvita razrežemo na posamezne kose, nato jo na nadevu ponovno sestavimo. Posujemo s sladkorjem ali okrasimo po lastni želji. Narejeno torto shranimo v hladilniku.
Nasvet:
Zgornjo plast biskvita lahko zamenjamo s sadjem in zalijemo z želirnim prelivom za torte.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev