Jogurtove miške
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Karmen Kociper
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 skodelica navadnega jogurta
- 2 skodelica moke
- 1/2 pecilnega
- 2 jajci
- 1 jedilna žlica sladkorja
- sol po okusu
- olje za cvrtje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4688 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 769 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine zmešamo. Med tem segrejemo olje na štedilniku in z žličko polagamo miške v olje. Olje ne sme biti prevroče, da ne bodo zunaj pečene, znotraj surove (prenizka temperatura omogoči, da so miške preveč napite z oljem). Miške obrnemo in zapečemo na obeh straneh. Miške odlagamo na papirnato servieto, da popivnajo odvečno olje. Posrežemo jih lahko z medom kot to počnejo Grki, lahko jih posipamo s sladkorjem ali pa kar brez dodatkov - dober tek :)