Kakavova rezina s kislo smetano in lešniki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marko Jerič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pecilni prašek
- 3 jajca
- 1 vanilijev sladkor
- 150 g sladkorja
- 200 g moke
- 1 dcl olja
- 2 dcl kisle smetane
- 1 jedilna žlica ruma
- 2 dcl marmelade
- 1 čajna žlica vanilijeva aroma
- 1 dcl mlačne vode
- 4 jedilna žlica kakava
- zmelti lešniki za posip
- naribana čokolada za posip
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2434 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 746 |
Navodila za pripravo
Jajca stepemo s sladkorjem, počasi dodamo olje in vodo, pecilni prašek z moko, vanilijev sladkor, kakav, rum in vanilijevo aromo. Maso nato zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 30 minut pri 180°C. Biskvit prerežemo na pol, prvi del namažemo z marmelado in kislo smetano ter položimo nanj drugi del. Postavimo za pol urce v hladilnik in ko postrežemo po vrhu posipamo še z naribano čokolado in zmletimi lešniki. Pa dober tek :-)