Moja kuhinja:

Kakavova rezina s kislo smetano in lešniki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 3 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • 150 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 dcl olja
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 2 dcl marmelade
  • 1 čajna žlica vanilijeva aroma
  • 1 dcl mlačne vode
  • 4 jedilna žlica kakava
  • zmelti lešniki za posip
  • naribana čokolada za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2260

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 646

Navodila za pripravo

Jajca stepemo s sladkorjem, počasi dodamo olje in vodo, pecilni prašek z moko, vanilijev sladkor, kakav, rum in vanilijevo aromo. Maso nato zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 30 minut pri 180°C. Biskvit prerežemo na pol, prvi del namažemo z marmelado in kislo smetano ter položimo nanj drugi del. Postavimo za pol urce v hladilnik in ko postrežemo po vrhu posipamo še z naribano čokolado in zmletimi lešniki. Pa dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev