KAKIJEVA STRJENKA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: anita kokole
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 300 ml rastlinske smetane
- 300 g KAKIJA
- a želatino v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5438 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868 |
Navodila za pripravo
Kakije najprej olupimo in damo sredico v posodo,dodamo vanilijo in sladkor ter vse skupaj premešamo. Lahko malo tudi s paličnim da ne ostanejo preveliki koščki. Na koncu umešamo še želatino in spet premešamo. Stepeno smetano dodamo na koncu in nadevamo po skodelicah. V hladilniku naj počiva 2 do 3 ure. Ko postrežemo lahko dekoriramo s karamelnim prelivom.