Moja kuhinja:

Karamelna srca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 beljak
  • 14 dag sladkorja v prahu
  • 25 dag ostre moke
  • 1 jajce
  • 10 dag mletih orehov
  • 14 dag čokolade v prahu
  • 2 žlici sladke smetane
  • malo marelične marmelade
  • 8 dag kristalnega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1858

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 573

Navodila za pripravo

Sestavine za testo:
14 dag sladkorja v prahu
14 dag masla
14 dag čokolade v prahu
10 dag mletih orehov
25 dag ostre moke
1 jajce
2 žlici sladke smetane


Moko zmešamo s sladkorjem, orehi, čokolado v prahu, maslom in po želji kanemo tudi malo ruma. Dobro premešamo in dodamo jajce in smetano. Testo naj počiva 30 minut v hladilniku. Razvaljamo ga na 3mm debeline in izrezujemo srčke. Pečemo 7 minut na 170 stopinj.

Sestavine za kremo:
1 beljak
8 dag masla
8 dag sladkorja

Kremo pripravimo tako, da segrejemo 6 dag sladkorja z žličko vode. Mešamo, dokler se sladkor ne raztopi, potem naj sirup na srednji vročini vre še tri minute, vmes ne mešamo. Če sladkor med tem ob robovih začne kristalizirati, s čopičem nanesemo malo vode na kozico. V tem času iz beljaka stepemo čvrst sneg, dodamo preostali sladkor in stepamo, dokler se sneg ne sveti. Potem v sneg vmešamo vroč sladkorni sirup in stepamo, dokler masa ni hladna, za tem vtepemo še zmehčano maslo.

Piškote zlepimo tako, da namažemo najprej marelično marmelado, nato pa še karamelno kremo. Med posamezne plasti damo folijo in jih hranimo na hladnem, da se krema strdi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev