Moja kuhinja:

Kefirjeva pita s pirino moko


Kefirjeva pita s pirino moko
Kefirjeva pita s pirino moko
Kefirjeva pita s pirino moko
Kefirjeva pita s pirino moko

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g bele gladke moke
  • 150 g temne pirine moke
  • pol pecilnega praška
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 120 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumov sladkor
  • 500 ml kefirja
  • 4-5 jedilna žlica gladke moke
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlica limoninega soka
  • 2 ščepec muškatnega oreščka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1875

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 437

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo testo. Maslo pred kuhanjem vzamemo iz hladilnika in pustimo, da se segreje na sobno temperaturo, nato ga narežemo na manjše koščke.
Prvih sedem sestavin damo v posodo in mesimo, dokler testo ne postane gladko in dobi pravo teksturo. Če testo ni dovolj mokro dodamo 3 do 6 žlic kefirja. Testo razvaljamo in ga položimo v okrogel lončeni pekač.
Da se sladica lepše zapeče testo tu in tam naluknjamo z vilico, za konec pa še odrežemo odvečne kose testa, ki gledajo preko roba pekača.


Za nadev dobro premešamo jajce in sladkor v prahu, nato pa mu žličko po žličko dodajamo moko ter kefir po potrebi. Pri tem koraku je sprotno mešanje zelo pomembno.
Ko smo prepričani, da v masi ni več grudic, dodamo še preostali kefir in limonin sok, ter dobro premešamo, da dobimo enakomerno gosto maso (po želji lahko masi dodamo tudi sladkor, seveda pa to ni nujno).
Vmes v veliki posodi zavremo vodo. Ko voda zavre zmanjšamo ogenj in v veliko posodo postavimo še drugo, manjšo, v katero med neprestanim mešanjem vlivamo kremo. Krema se mora zaradi vsebnosti moke malce zgostiti.
Ko se zgosti lahko manjšo posodo odstranimo ter kremo vlijemo v pekač preko testa. Po vrhu kreme enakomerno potresemo muškatni orešček.

Pekač položimo v ogreto pečico. Pečemo 40 min pri 180 °C.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev