Kinder Pingui
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 jedilna žlica moke
- 7,5 jedilna žlica sladkorja
- 100 g margarine
- 4,5 dcl mleka
- 6 jajc
- 5 dcl rastlinske smetane
- 6 jedilna žlica tople vode
- 2 jedilna žlica pravega kakava
- 1 vrečka želatine v prahu
- 350 g čokolade za preliv
- 1 vrečka želatine
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2945 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 715 |
Navodila za pripravo
Testo:
Beljak in 6 žlic sladkorja zmešamo z elekričnim mešalnikom, dodamo rumenjake in vodo, rahlo pomešamo in dodamo posebej umešano moko, pecilni prašek in kakav. Zlijemo na pomaščen in pomokan pekač in pečemo 15 minut pri 200 stopinjah.
Krema:
Vrečko želatine (lističi) zmešamo s 4 žlicami mleka, počakamo 10 minut, da nabrekne. Želatino damo v segreto mleko, pomešamo in počakamo, da se zmes ohladi. Nato prilijemo rastlinsko smetano in stepamo toliko časa, da se zgosti (smetane prej ne stepamo, saj se drugače ne zgosti).
Čokolada:
1,5 dcl mleka, 100 g margarine, 1,5 žlice sladkorja in čokolado segrevamo nad vodno kopeljo, da se čokolada stopi v gladko maso.
Biskvit prerežemo na polovico. Na prvi biskvit namažemo polovico kreme, čez njo rahlo namažemo tretjino čokolade in pokrijemo z drugo polovico kreme. Na to položimo drugi biskvit in ga prelijemo s tekočo čokolado. Pekač prekrijemo z alu - folijo in ga za 40 minut postavimo v hladilno skrinjo.