Moja kuhinja:

Kinder Pingui



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 jedilna žlica moke
  • 7,5 jedilna žlica sladkorja
  • 100 g margarine
  • 4,5 dcl mleka
  • 6 jajc
  • 5 dcl rastlinske smetane
  • 6 jedilna žlica tople vode
  • 2 jedilna žlica pravega kakava
  • 1 vrečka želatine v prahu
  • 350 g čokolade za preliv
  • 1 vrečka želatine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2945

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 715

Navodila za pripravo

Testo:
Beljak in 6 žlic sladkorja zmešamo z elekričnim mešalnikom, dodamo rumenjake in vodo, rahlo pomešamo in dodamo posebej umešano moko, pecilni prašek in kakav. Zlijemo na pomaščen in pomokan pekač in pečemo 15 minut pri 200 stopinjah.

Krema:
Vrečko želatine (lističi) zmešamo s 4 žlicami mleka, počakamo 10 minut, da nabrekne. Želatino damo v segreto mleko, pomešamo in počakamo, da se zmes ohladi. Nato prilijemo rastlinsko smetano in stepamo toliko časa, da se zgosti (smetane prej ne stepamo, saj se drugače ne zgosti).

Čokolada:
1,5 dcl mleka, 100 g margarine, 1,5 žlice sladkorja in čokolado segrevamo nad vodno kopeljo, da se čokolada stopi v gladko maso.

Biskvit prerežemo na polovico. Na prvi biskvit namažemo polovico kreme, čez njo rahlo namažemo tretjino čokolade in pokrijemo z drugo polovico kreme. Na to položimo drugi biskvit in ga prelijemo s tekočo čokolado. Pekač prekrijemo z alu - folijo in ga za 40 minut postavimo v hladilno skrinjo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev