Moja kuhinja:

Kinder pingvin rezine



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g margarine ali masla
  • 2 kos vaniljevega sladkorja
  • 3 jedilna žlica gustina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3999

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 536

Navodila za pripravo

1. Rumenjake ločim od beljakov. V posodo z rumenjaki dam pol pripravljenega sladkorja in mešam dokler se ne raztopi. Stepem beljake, ki jim postopoma dodajam preostali sladkor in mešam dokler sladkor se ne raztopi. Rumenjake dodam v posodo z beljaki in premešam.
2. Dodam moko, kakav, mešam, da dobim enotno maso. Prelijem jo na pravokoten pekač, obložen s peki papirjem. Pečem v predhodno ogreti pečici na 180?C 20 minut.
3. Nadev naredim tako: v posodo nalijem pol pripravljenega mleka, dadam vaniljev in navadni sladkor ter premešam z metlico. V preostalo mleko dam gustin. V vrelomleko počasi prilijem mešanico z gustinom, pri tem ves čas mešam. Ko je krema dovolj gosta, posodo odstavim. V ohlajeno kremo dam margarino in mešam, dokler se nadev ne poenoti.
4. Naredim preliv: čokolado stopim v mikrovalovki.
5. Biskvit prerežem na pol vodoravno. Prvo plast premažem z nadevom, jo prelijem s čokoladnim prelivom in še enkrat namažem z nadevom. Čez nadev položim drugo plast biskvita, ga premažem z nadevom, prelijem s čokolado. Narežem na koske.

Postrežemo.

Slike niso najbolj kvalitetne, je pa ta sladica zeeeelooo dobra.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev