Moja kuhinja:

Kokosova potica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g masla
  • 500 g namenske moke za kvašeno testo
  • 40 g svežega kvasa
  • 60 g margarine
  • 100 g sladkorja
  • 2 kos jajci
  • 1 kos rumenjak
  • 2 dcl mleka
  • 1 čajna žlica bio limonine lupine
  • 1 kos vanili sladkor
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
  • 0,4 dcl belega ruma
  • 250 g kokosove moke
  • 1,5 dcl kokosovega mleka
  • 2 jedilna žlica kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4219

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885

Navodila za pripravo

Priprava testa:

Kvas razdrobimo v večjem kozarcu in ga zmešamo z žličko moke, žličko sladkorja ter nekaj žlicami mlačnega mleka. Počakamo kakšne 2 minutki, da naraste.

Pri pripravi potice je pomembno da delamo v toplem prostoru brez kakršnegakoli prepiha.

Moko presejemo v posodo v kateri bomo pripravljali testo. Na sredi naredimo jamico in vanjo vlijemo kvas. Vse skupaj premešamo. V posebni posodi stepemo jajca in rumenjak, ki smo jim primešali sladkor, vanili sladkor, na sobno temperaturo ogreto margarino, limonino lupino, ščepec soli, vaniljev ekstrakt in rum. Tako pripravljeno mešanico dolijemo k moki in dobro premešamo. Počasi dolivamo mlačno mleko in mešamo naprej. Ko dobimo kompaktno, ravno prav mehko kepo testa, jo gnetemo 10-15 minut.

Testo preložimo v posodo za vzhajanje, ki se mora nahajati v toplem prostoru. Testo naj vzhaja vsaj 1 uro.

Testo razvaljamo na pomokani površini. Premažemo ga z nadevom in zvijemo v potico.

Potico preložimo v pomaščen pekač. Potica naj pred pečenjem vzhaja še pol ure.

Predno jo damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180°, jo po površini večkrat preluknjamo s pomočjo vilice.
Pečemo približno 1 uro.


Priprava nadeva:

Jajca in na sobno temperaturo ogreto margarino ter sladkor penasto umešamo z ročnim mešalnikom.

Dodamo vanili sladkor, kokosovo moko, kokosovo mleko in kislo smetano. Vse skupaj dobro premešamo. Če je nadev pregost, dodamo malce mleka.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev