Kokosova potica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Rados Sluzbeni
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 100 g masla
- 500 g namenske moke za kvašeno testo
- 40 g svežega kvasa
- 60 g margarine
- 100 g sladkorja
- 2 kos jajci
- 1 kos rumenjak
- 2 dcl mleka
- 1 čajna žlica bio limonine lupine
- 1 kos vanili sladkor
- 1 čajna žlica soli
- 1 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
- 0,4 dcl belega ruma
- 250 g kokosove moke
- 1,5 dcl kokosovega mleka
- 2 jedilna žlica kisle smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4219 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885 |
Navodila za pripravo
Priprava testa:
Kvas razdrobimo v večjem kozarcu in ga zmešamo z žličko moke, žličko sladkorja ter nekaj žlicami mlačnega mleka. Počakamo kakšne 2 minutki, da naraste.
Pri pripravi potice je pomembno da delamo v toplem prostoru brez kakršnegakoli prepiha.
Moko presejemo v posodo v kateri bomo pripravljali testo. Na sredi naredimo jamico in vanjo vlijemo kvas. Vse skupaj premešamo. V posebni posodi stepemo jajca in rumenjak, ki smo jim primešali sladkor, vanili sladkor, na sobno temperaturo ogreto margarino, limonino lupino, ščepec soli, vaniljev ekstrakt in rum. Tako pripravljeno mešanico dolijemo k moki in dobro premešamo. Počasi dolivamo mlačno mleko in mešamo naprej. Ko dobimo kompaktno, ravno prav mehko kepo testa, jo gnetemo 10-15 minut.
Testo preložimo v posodo za vzhajanje, ki se mora nahajati v toplem prostoru. Testo naj vzhaja vsaj 1 uro.
Testo razvaljamo na pomokani površini. Premažemo ga z nadevom in zvijemo v potico.
Potico preložimo v pomaščen pekač. Potica naj pred pečenjem vzhaja še pol ure.
Predno jo damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180°, jo po površini večkrat preluknjamo s pomočjo vilice.
Pečemo približno 1 uro.
Priprava nadeva:
Jajca in na sobno temperaturo ogreto margarino ter sladkor penasto umešamo z ročnim mešalnikom.
Dodamo vanili sladkor, kokosovo moko, kokosovo mleko in kislo smetano. Vse skupaj dobro premešamo. Če je nadev pregost, dodamo malce mleka.